In Kulttuuritalo Tempo

Kulttuuritalo Tempon aikakausi lähti käyntiin nykyisen omistajan intohimosta Paavo Tynellin valaisimia kohtaan. Tynellin suunnittelemat valaisimet sijaitsevat Asuntomessut Mikkelissä 2017 oheiskohteessa, Kulttuuritalo Tempossa. Tempo on avoinna messuvieraille aamu kymmenestä iltaan saakka (aukiolot su-ma klo 10 – 18 ja ti-la klo 10 – 21).
Messuvieraille Tempossa on tarjolla talokierros, jossa päästään kurkkaamaan talon historiaan. Tempo tarjoilee kaikille lounasta ja a la carte ruokaa joka päivä messujen aikana.

Työväenyhdityksen lehti-ilmoitus.

À la carte annos Lumo Ravintolasta.

 

 

 

 

 

 

 

Paavo Tynell ja valaisimet.

Paavo Tynell

oli ensimmäinen suomalainen muotoilija, joka keskittyi suunnittelemaan ainoastaan valaisimia. Tynell oli koulutukseltaan peltiseppä ja teki töitä metallialalla. Vuonna 1918 Tynell liittyi perustamaan Taito Oy:tä ja toimi siellä suunnittelijana. Tynell käytti hyväkseen aikaisempaa kokemusta metallien ja pintojen käsittelystä valon manipuloimisessa. Tynell oli erittäin innovatiivinen ja keksi uusia tapoja käyttää epäsuoraa valaistusta pehmeämmän ja tunnelmallisemman valaistuksen saavuttamiseksi.

Tynellin valaisimet ovat yksinkertaisia sekä koristeellisia. Tynell omaksui varhain funktionalismin ideaalit ja käytti näitä myös valaisten suunnittelua. Kulttuuritalo Tempossa on yhdistetty nykyaikaista muotoilua ja sisustuksesta on vastannut Pia Leinonen. Tynellin valaisimia on käytetty pääsalissamme, ala-aulassa sekä Lumo Ravintolassa.

Lisää tietoa Tynellistä saa täältä.

Syötä hakusana ja paina enter

X