In Kulttuuritalo Tempo

Järjestyksessään seitsemäs Saimaa Blues Festivaali järjestetään pääsiäisenä Mikkelissä

Saimaa Blues ohjelmisto on tänä vuonna äärimmäisen monipuolinen. On hienoa, että pystymme uudistumaan ja tuomaan uusia tapahtumia mukaan ja ennen kaikkea pystymme tarjoamaan bluesia aivan uusille kohderyhmille. Tänä vuonna tuomme kaksi uutta tapahtumaa, St. Michel Strings Goes Blues sekä TenavaBluesin. Myös Honey B:n. paluu muutaman vuoden tauon jälkeen Saimaa Bluesiin on hieno juttu. Honey B. Family on perheorkesteri, joka ei ole aiemmin tuolla kokoonpanolla esiintynyt Mikkelissä, toteaa Saimaa Blues Festivaalin promoottori Make Järvinen.

Tapahtuma alkaa torstaina 29.3.2018 klo 12.00 Mikkelin keskussairaalan kahviosta. Samana päivänä Katyana esiintyy myös Mikkelin kaupungin kirjastossa klo 15.00. Artistinimen Katyana takana on pitkän linjan muusikko Katja Kiukas, jonka musiikilliset juuret ovat vahvasti jazzin, bluesin ja bossanovan maailmassa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja tapahtumien toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Samaisena torstaina 29.3. on kaksi iltatapahtumaa, joista toisessa Bar Domissa esiintyy Saimaa Blues -konkari Ismo Haavisto. Haavisto on esiintynyt Saimaa Bluesissa mitä erilaisimmissa esiintymispaikoissa, muun muassa Mikkelin vankilassa, keskussairaalassa sekä myös pääkonsertissa naisvuorella. Bar Domissa esiintyvä Ismo Haavisto one man band on sanojen mukaisesti yhden miehen yhtye, jossa Haavisto laulaa sekä soittaa kitaraa ja huuliharppua. Juurevaa poljentoa ryydittää jalkatamburiini ja kuljetuslaukusta tehty bassorumpu.

Kulttuuritalo Tempossa on torstaina on luvassa myös täysin uusi ohjelmakokonaisuus, St. Michel Strings Goes Blues. Tapahtumassa esiintyvät BlueStrings ja Mikkelin kaupunginorkesteri. Kaupunginorkesteri säestää upealla jousistollaan BlueStringsien kolmea artistia, jotka esittävät legendaarisia bluesklassikoita. Konsertin johtaa konserttimestari Jyrki Lasonpalo ja ohjelmiston kappaleet on sovittanut Tuukka Lehtonen.

Perjantaina järjestetään jo perinteeksi muodostunut Blues Buffet -tapahtuma Kulttuuritalo Tempossa. Blues Buffet sisältää kattavan illallisen, jonka aikana esiintyy Jelly Millers. Ilta päättyy Buffetin jatkoille, jossa esiintyy Slim Butler & The Slimcuts. Ruokailun tahtia säestävä Jelly Millers on vuonna 2012 perustettu kuusihenkinen mikkeliläisbändi, jonka sävelpöydän antimista voit nauttia vapaasti fiilistellen tai tanssien. Tarjolla on Mylläreiden sekoittamaa hilloa niin alku-, pää- kuin jälkiruoaksikin. Ruokailun jälkeen jatkoilla soittava Slim Butler on lappilaisen bluesin järein vientitykki. Hurjassa nosteessa oleva yhtye edustaa Suomea maaliskussa 2018 Hell´issä, Norjassa järjestettävässä European Blues Challenge (EBC)-kisassa.

Lauantaina järjestettävä TenavaBlues on myös uusi tapahtuma. TenavaBlues alkaa lauantaina 31.3.2018 Kulttuuritalo Tempossa klo 11. Tapahtumassa esiintyy Bluesmies Jönssön ja esityksessä on mukana toimintaa sekä leikkejä, joihin lapset pääsevät osallistumaan. TenavaBluesin toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Tapahtuman ajan Kulttuuritalo Tempon ravintolassa on tarjolla lounasta ja muuta tilaisuuteen sopivaa tarjottavaa.

Saimaa Bluesin lippulaiva on lauantaina 31.3. järjestettävä pääkonsertti. Pääkonsertin ohjelmasta vastaavat tänä vuonna Eeva Äärelä duo, Micke Björklöf & Blue Strip, Honey B. Family ja Trickbag (Swe).

Saimaa Blues festivaali päättyy sunnuntaina 1.4. perinteisiin Muikkujameihin. Muikkujamit järjestetään Kulttuuritalo Tempossa klo 18.00 alkaen ja säestyksestä vastaa Kapa Montonen band.

Lisätietoja ja liput: www.saimaablues.fi

SAIMAA BLUES 2018 OHJELMA ja AIKATAULU

Torstai 29.3. 2018
Klo 12.00: HOSPITAL BLUES / KATYANA, Mikkelin keskussairaalan kahvio (vapaa pääsy)
Klo 15.00: KIRJASTOSSA SOI BLUES / KATYANA, Mikkelin kaupunginkirjasto (vapaa pääsy)
Klo 19.00: ST. MICHEL STRINGS GOES BLUES / BLUESTRINGS & MIKKELIN KAUPUNGINORKESTERI, Kulttuuritalo Tempo
Klo 21.00: ISMO HAAVISTO ONE MAN BAND, Bar Dom (vapaa pääsy)

Perjantai  30.3. 2018 BLUES BUFFET + JATKOT
Klo 18.00: BLUES BUFFET/JELLY MILLERS, Kulttuuritalo Tempo, liput: 38 € (sis. jatkot)
Klo 21.00: BLUES BUFFET JATKOT/ SLIM BUTLER & THE SLIMCUTS, Kulttuuritalo Tempo, liput 18 €

Lauantai 31.3. 2018
Klo 11.00: TENAVA BLUES/ BLUESMIES JÖNSSON, Kulttuuritalo Tempo (vapaa pääsy)
Klo 20.00: SAIMAA BLUES PÄÄKONSERTTI, Kulttuuritalo Tempo, liput: 29/34€
– Esiintyjät: Eeva Äärelä Duo, Micke Björklöf & Blue Strip, Honey B. Family ja Trickbag (Swe)

Sunnuntai 1.4. 2018
Klo 18.00: MUIKKUJAMIT, Kulttuuritalo Tempo (Vapaa pääsy)
– Houseband: KAPA MONTONEN BAND
– Ennakkoilmoittautuminen: kapa.montonen@gmail.com

———————————————————————————————————————————–
Liput ovat myynnissä osoitteessa: www.saimaablues.fi sekä Kulttuuritalo Tempossa
Saimaa Blues pääsiäisenä 2018 Mikkelissä Lisätietoja: www.saimaablues.fi

LISÄTIETOJA: Promoottori Make Järvinen, p. 0440 200 175

Syötä hakusana ja paina enter

X